Kép: drspa.hu

Így növekedtek meg a COVID 19 hatására az otthoni wellness termékek használata

2023.10.13.Gazdaság

A Covid-19 járvány megjelenése néhány évvel ezelőtt mindenki életét fenekestül felforgatta. A vírus hatással volt az emberek mindennapjaira, az élet minden területén. Voltak, akik a járvány megjelenése kezdetekor még szkeptikusan álltak a dologhoz, úgy gondolták, felesleges ennyire felfújni a dolgot, mások pedig pánikolva rohantak a legközelebbi bevásárlóközpontba, és vásároltak fel mindent, amit csak találtak, készülve ezzel a nehezebb időkre.

Egy kutatásból kiderült, hogy a koronavírus járvány megjelenése miatt a magyar lakosság nagy része valóban aggódott, sok embernél ez a helyzet jelentős viselkedésbeli, súlyosabb esetben pedig akár mentális változásokat is előidézett.

A COVID-19 hatására kénytelenek voltunk kilépni a komfortzónánkból

Szinte egyik pillanatról a másikra robbant be a COVID 19 az életünkbe, lelkileg pedig valószínűleg erre senki nem volt felkészülve.

A munkahelyek, ahol tudták, bevezették a Home Office munkakört, az emberek pedig be voltak zárva szó szerint a négy fal közé. Nem voltak iskolák, óvódák, szórakozóhelyek. Higiéniás okokból bezártak az éttermek, a mozik, de ez az időszak megviselte természetesen a spa- és wellnessipart is. Pedig az embereknek pont ekkor lett volna nagy szükségük a pihenésre, a kikapcsolódásra és a lelki megnyugvásra.

A Koronavírus-járvány rengeteg merőben szokatlan helyzet elé állított mindannyiunkat, ennek következtében nagyon gyakran ki kellett lépnünk a komfortzónánkból is. Különböző statisztikai adatok megmutatják, hogy a Covid-19 járvány következtében az emberek, amit csak tudtak online szereztek be, beindult a webáruházak, a webshopok ideje.

Sokan nem szerettek volna a Covid ideje alatt sem lemondani a spa-élményről

Sok ember már az online vásárlással is kilépett a komfortzónájából, hiszen egyre több olyan személy volt kénytelen a webshopok kínálatát böngészni, akik korábban inkább azt preferálták, ha személyesen az üzletekben tudták megvásárolni a termékeket.

Kép: drspa.hu

Kép: drspa.hu

Mivel az embereknek hiányzott a spa élmény, és nem tudtak elutazni a legközelebbi termálfürdőbe egyre többen kezdték el kialakítani otthoni wellness részlegüket, hiszen mindenkinek szüksége volt egy kis kikapcsolódásra, és felfrissülésre.

A szerencsésebbek már rendelkeztek saját jakuzzival, mások beérték azzal is, ha csak egy igazán finom illatú, forró fürdőbe meg tudtak nap végén mártózni, de a kereslet ebben az időszakban egyértelműen nőtt a masszázsmedencékre, így sokan valóban ki tudtak otthon is alakítani egy remek wellness részleget.

A különböző illóolajok is egyre népszerűbbek lettek ebben az időszakban. A teafaolaj fertőtlenítő hatása miatt lett híres, azok pedig, akik elkapták a vírust, az orvos által előírt gyógymódok mellett bátran bevethették az illóolajok erejét is.

Az aromaterápia segítségünkre lehetett akkor, ha nehezen kaptunk levegőt, a tüneti kezelést nagyban meg tudta könnyíteni az eukaliptusz olaj, a borsmentaolaj, illetve a szegfűszeg olaj is. Emellett ebben az időszakban többen keresték a kifejezetten relaxációt elősegítő olajakat, krémeket és fürdősókat is.